2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor: „Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya”

Orbán Viktor arról beszélt, egyre több a fiatal a pártban, de mégis úgy érezte, el kell indulnia a pártelnöki székért.

„Úgy érzem, a legjobb korban vagyok”

– fogalmazott.

Az első 33 év csak bemelegítés volt szerinte. Nem kevés eredményt értek el, de úgy érzi, még igazán nagy dolgok várnak a Fideszre, és ebből nem szeretne kimaradni.

Az a legbiztosabb, ha elől megy. Igaz, hogy nagy a golyózápor, de onnan lát a legjobban.

A Fidesz Orbán Viktor szerint hű a magyar emberekhez. A párt 33 éves fennállása alatt világrendek csaptak össze, birodalmak omlottak össze, válságok rengették meg Nyugatot és Keletet. A hidegháborútól eljutottak a járványok és a népvándorlások koráig. Minden viszontagság mellett hűek maradtunk önmagunkhoz, egymáshoz és Magyarországhoz – jelentette ki a Fidesz elnöke. Azt is mondta,

amíg bírja, csinálja és csinálni fogja.

Magyarország a szenvedélyünk és sikeresek vagyunk – erről beszélt Orbán Viktor. Az a célja a pártnak, hogy a csúcsra jutassák fel az országot. A nagy tét nem elriasztja őket, hanem felvillanyozza őket.

Szónokló, búsuló és alkotó hazaszeretetről beszélt Orbán Viktor.

A Fideszre szerinte az utóbbira igaz a leginkább. 16 év ellenzékben, 16 év kormányon csak rendíthetetlen bizalommal és mély hittel lehetett csak végigcsinálni. Világos célok nélkül nincs sikeres kormányzás, nincs sikeres ország – fogalmazott a miniszterelnök, majd tíz célt sorolt fel, amelyeket 12 éve fogalmaztak meg. Talpra állították az országot és megindították felfelé.

„A legfontosabb szövetségesünk a valóság”

– mondta. A Fidesz a munkában hisz, a liberálisok pedig csak meg akarják mondani másoknak, hogyan gondolkodjanak.

Magyarország ma még csak feltörekvő ország, és innen csak úgy léphet előre, ha pontosabban dolgoznak, és magunknál okosabb gyerekeket nevelünk – mondta a miniszterelnök.

Azt ajánljuk Magyarországnak, hogy akarjon többet – fogalmazott Orbán Viktor. Még mindig nem születik szerinte elég gyermek, még nem elég a fizetés és a nyugdíj, még mindig vannak szegények, még mindig nem mindenkinek van lakása.

Ha folytatják a kormányzást, Orbán úgy látja, tíz év alatt a fejlett országok közé kerülhet Magyarország.

Kevés országnak sikerült fellépnie a legfejlettebbek közzé Orbán szerint, de miért ne sikerülhetne Magyarországnak.

Példaként azt mondta, 2004-ben Magyarországon dolgoztak a legkevesebben népességarányosan, ma meghaladtuk az uniós átlagot. Innen már csak egyet kell lépni szerinte, és a legjobbak leszünk. Egyáltalán nem reménytelen szerinte eljutni a legjobbak közé, és a Fidesz Orbán Viktor szerint pontosan tudja, hogy kell megcsinálni.

Tudományos sikereket, olimpiai bajnokokat sorol hosszan, külön is megemlítve Karikó Katalint, akinek komoly szerepe volt a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében.

Újraindítjuk a vasúti járműgyártást, visszavásároljuk a repülőteret, megépítjük Paks 2-t és hasonló nagyívű projekeket sorol Orbán Viktor, amelyeket a következő évtizedekben szeretnének elérni.

A járványok és a népvándorlások korában azonban a biztonság a legfontosabb kérdés szerinte. Európa és benne Magyarország ostrom alatt áll – fogalmazott Orbán a migrációról. Hasonló küzdelmet folytat az ország a járvány ellen.

„Többtízezer életet mentettünk meg”

– fogalmazott, és köszönetet mondott a rendőröknek, orvosoknak, katonáknak.

Ha a migráció és a járvány nem lenne elég nekünk, itt van Brüsszel is

– mondta Orbán. A helyzet szerinte egész Európában aggasztó.

Orbán Viktor: Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya


 
Nem elég Brüsszel ellen harcolni, az uniót meg kell Orbán szerint reformálni, újítani. Ezért is támogatja a magyar kormány azt az ötletet, hogy szervezzék újra az európai jobboldalt.

Nem szabad passzívan elfogadni Orbán szerint minden brüsszeli tervet, nem adjuk fel a határvédelmet, és ragaszkodunk ahhoz, hogy az apa férfi, az anya nő, a gyeremekinket pedig hagyják békén.

„Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya”

– fogalmazott a Fidesz elnöke.

Az Európai Unió után beszélt Kínáról is, amellyel minden ország kereskedik, de a magyaroktól azt kérik, mondjanak le erről. Nem fogunk, az USA-hoz hasonlóan, a legjobb kereskedelmi megállapodásokat kötjük.

Az idegen érdekeket a magyarokkal szemben gátlástalanul kiszolgáló baloldalnak azt üzente:

„Mi magyarok vagyunk, és nem vagyunk hülyék.”

Ellenfeleinkről csak a legrosszabbat mondhatom – fogalmazott beszédében Orbán Viktor.

„A mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz. A baloldal politikájával azok is rosszul járnak, akik rá szavaznak”

– tette hozzá.

Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy nincs semmiféle titka a Fidesznek, el lehet lesni tőlük a mesterfogásokat, sőt, meg is lehet haladni a politikájukat. A politikában szerinte minden ravaszságot elkövettek a másik oldalon, korábban kell felkelnie Orbán szerint, aki át akarja verni a magyarokat. A Fidesz a munkában hisz.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató