2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ausztria bezárja az oltatlan embereket

A kormány vasárnap találkozott a szövetségi államokkal, hogy rögzítsék a gyorsan növekvő Corona-fertőzöttségi adatok megfékezésére irányuló intézkedéseket. Már előre tudni lehetett, hogy a be nem oltottakat érintő lezárás már hétfőn 0 órától életbe lép. Alexander Schallenberg (ÖVP) kancellár kifejtette, hogy a gyorsan növekvő számok miatt a kormány kénytelen volt szigorítani a tilalmat. A megfelelőséget "szoros hálójú ellenőrzésekkel" kell ellenőrizni. Wolfgang Mückstein (Zöldek) egészségügyi miniszter még szigorúbb szabályokat helyezett kilátásba.

Eleinte még nem volt világos, hogy lesznek-e további intézkedések. Vasárnap délelőtt Alexander Schallenberg kancellár, Werner Kogler alkancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter, valamint több szakminiszter vitázott a kérdésről - a tartományi kormányzókat is bekapcsolták videón keresztül.

Hétfőtől kezdve az oltással vagy meggyógyult igazolással nem rendelkező osztrákok csak a korábbi zárlatokból már ismert okokból - például szükséges ügyintézés, munkába menet vagy fizikai és szellemi kikapcsolódás céljából - hagyhatják el otthonukat. Kivétel a tizenkét év alatti gyermekek.- írja rendkívüli hírében a krone.at.


Tamás - Vadhajtások.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató