2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

A Budapest Airport tulajdonosa megtette az első lépést az eladás felé

A Budapest Airport tulajdonosai a cég közös átvilágítási eljárását kezdeményezték a magyar kormánynál – jelentette be a többségi tulajdonos, az AviAlliance GmbH, aki szerint ez a lehetséges első lépés a repülőtér eladása felé. Az AviAlliance azt is megerősítette, hogy a magyar kormány által vezetett konzorcium egy felülvizsgált, nem kötelező erejű vételi ajánlatot tett a repülőtér megvásárlására.

Az AviAlliance közleménye szerint a magyar kormány elfogadta a feltételeket a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez ezért úgy döntöttek, hogy elindítják az átvilágítási folyamatot.

 

Ez egy lehetséges első lépés a repülőtér eladása felé, ugyanakkor hangsúlyozni kívánjuk, hogy a folyamat kimenetele bizonytalan

– áll a dokumentumban.

A Budapest Airportban a legnagyobb, 55,44 százalékos részesedéssel az AviAlliance rendelkezik, amelynek az anyavállalata Kanada egyik legnagyobb, állami nyugdíjalapja, a PSP Investments. A szingapúri GIC Special Investments és kanadai Caisse de depot et placement du Quebec (CDPQ) egyenként valamivel több mint 21 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató