2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

“Álprobléma”: több mint ezer határsértő migráns ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétvégi összegzője ismét rámutatott, hogy az illegális bevándorlás továbbra is súlyos veszéllyel fenyeget. Az ORFK összesítése szerint ugyanis péntektől vasárnapig 1099 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 405, szombaton 310, vasárnap 380 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak négy határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén 2527 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

A megelőző héten – november 1-jétől 7-ig – a feltartóztatottak száma 2564 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 27 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 44 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató