2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Így csináltak hülyét Márki-Zayból élő adásban

Őszöd felé félúton: egy műsorvezetői kérdés után Márki-Zay Péter kénytelen volt meghazudtolni saját, fél perccel korábban tett állítását.



A balos előválasztást megnyerő Márki-Zay Péterben az a mókás, hogy ő a tökéletes tagadása mindannak, amit az ellenzék magáról hirdet. A baloldal kinyilatkoztatja a különböző hatalmi ágak független működésének fontosságát? Nosza, azonnal megérkezik Márki-Zay, és elmondja, hogy ő bizony weboldalon (vérbíró.hu) listázná a neki nem tetsző, „vállalhatatlan ítéleteket” hozó bírákat. A baloldal felmondja, hogy úgy és annyira őrködik a demokrácia felett, hogy már az óvodában is jogállamiság volt a jele? Hát persze, hogy erre meg Márki-Zay közli, hogy – a legalapvetőbb jogállami normákra magasról téve – sima feles többséggel érvénytelenítené a teljesen legitim módon elfogadott alkotmányt.

És ha naiv módon azt gondolnánk, hogy a diktatúrába hajló elképzeléseiről Márki-Zay csak otthon, a négy fal között szokott ábrándozni, akkor nagyon tévedünk. Az ATV-ben ugyanis arról beszélt, hogy diktatórikus elképzeléseit a brüsszeli haknikörútján is vázolta az EP frakcióvezetőinek, valamint hat biztosnak – közülük név szerint kiemelve Didier Reynderst és Vĕra Jourovát. Az állítólagos reakciójukat a baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig így tálalta:


Márki-Zay Péter: Természetesen mindenki elfogadta és tudomásul vette azt, hogy egy nem jogállamot felszámolni – és ezáltal a jogállamot helyreállítani – azt semmiképpen nem ennek a nem jogállamnak a szabályai alapján lehet. (…)

Műsorvezető: Tehát azt mondja tulajdonképpen, hogy felhatalmazást kapott minden pártvezetőtől, vagy akikkel tárgyalt a bizottság vezetőjével vagy alelnökétől, hogy akár nem jogállami eszközökkel is éljen a választások után?

M-Z. P.: Nem, egyik részét sem mondtam.

Sietve leszögeznénk, hogy nem, kedves olvasó, nem az ön készülékében van a hiba, hogy egyetlen szót sem ért Márki-Zay mondandójából. Aki először azt állítja, hogy Brüsszelben „mindenki elfogadta és tudomásul vette” a jogállami normákat zárójelbe tevő elképzeléseit, majd fél perc múlva – a műsorvezetői kérdés után – mindezt simán letagadja.Ebből tehát az következik, hogy úgy fogadták el Márki-Zay feles többséggel alkotmányozó tervét, hogy azt nem fogadták el.

Világos.

A Márki-Zay által hivatkozott Didier Reynders a Mandinernek adott interjúban ráadásul azt is hangsúlyozta, hogy a jogállamiság tiszteletben tartására szólította fel a baloldal miniszterelnök-jelöltjét. Miközben a lap azt is kiemelte, hogy Márki-Zay és Reynders találkozóján szóba sem került az Alaptörvény érvénytelenítésének kérdése.Azaz nemcsak úgy fogadták el Márki-Zay elképzelését, hogy el sem fogadták azt, hanem még csak fel sem merült témaként.

Teljesen világos.

Mármint az világos, hogy semmi sem világos.

Márki-Zay először ugyanis azt állítja, hogy elfogadták az alkotmányt feles többséggel érvénytelenítő elképzelését. Majd fél perc múlva már mindezt letagadja. Aztán a Reynders-interjúból az is kiderül, hogy a téma még csak szóba sem került. Szóval még egyszer is csak azt tudjuk írni, hogy világos. Mégpedig az, hogy természetes fényben egészen úgy tűnik, hogy Márki-Zay folyékonyan, szinte már-már anyanyelvi szinten kamuzik.

Forrás: Drot.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató