2022. január 29. - Adél
EUR : 358.69
USD : 320.34
Időjárás ikon

A migránsok miatt leállította a Decathlon a kajakok és kenuk eladását két francia városban

Az észak-franciaországi térségekből Nagy-Britanniába induló migránsok azokat a La Manche csatornán való átkeléshez használhatják.

Míg más országokban a határőrség feladata lenne feltartóztatni az illegális bevándorlókat, Franciaország hírhedten “szakértő” hivatalos szerveinek ez nem igazán sikerült. Ezért az egyik legnagyobb sportszerforgalmazónak kellett közbelépnie.

Az MTI beszámolója szerint a Decathlon sportnagykereskedés kedden leállította a kajakok és kenuk eladását calais-i és Grande-Synthé-i üzleteiben tekintettel arra, hogy az észak-franciaországi térségekből Nagy-Britanniába induló migránsok azokat a La Manche csatornán való átkeléshez használhatják. Pedig árat is emelhettek volna! Micsoda társadalmi felelősségvállalás!

A Decathlon sajtószolgálata “a jelenlegi helyzetre” hivatkozva döntött arról, hogy ezekben a városokban kiveszi választékából a kajakokat, kenukat. Hangsúlyozta, hogy ezek a járművek alkalmatlanok arra, hogy azokkal átkeljenek a La Manche csatornán. Hozzátette, hogy az életét teszi kockára, aki ezt mégis megpróbálja. A cég ugyanakkor közölte, hogy az olyan, hajózás során biztonságot növelő árucikkeket, mint az életmentő mellényeket, evezőket és hővédelmi eszközöket továbbra is értékesíteni fogják calais-i és Grande-Synthé-i üzleteiben.

A Decathlon szerint az a javaslat, hogy a kajakokat és kenukat vegyék ki a kínálatból, a helyi üzletektől érkezett. Gondolom épp kifogytak a készletből és volt idejük jóemberkedni egy kicsit. Vagyis aki tehát valahogy szerez csónakot, “bérel”, lop, talál, az azért “életmentő felszerelést” vásárolhat hozzá. Mert kajakozni, csónakázni a viharos tengeren is alapvető emberi jog. 

Péntek óta három migránsnak veszett nyoma, akik kajakokkal vágtak neki a veszélyes tengeri átkelésnek az Egyesült Királyságba. Nem sokkal korábban két sodródó kajakot találtak Calais partjai előtt és két embert mentettek ki a vízből. Az idén több mint 23 ezer migráns szelte át csónakokon a forgalmas és ezért veszélyes tengeri útvonalat, hogy eljusson az Egyesült Királyság területére, miközben tavaly mindössze 8404 átkelést regisztráltak. Csak a múlt csütörtökön rekord számú, 1185 migráns érte el a brit partokat.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter utasítására kedden felszámolták az egyik legnagyobb migránstábort az északkeleti Dunkerque Grande-Synthe nevű elővárosa közelében. Franciaország és Nagy-Britannia között feszült a helyzet, a többi között éppen a La Manche csatornát átszelő illegális migránsok miatt. Darmanin egyébként hétfőn egyeztett brit hivatali partnerével, Priti Patellel a migrációs kérdés kezeléséről.

 

(MTI - Pestisrácok.hu)

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató