2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Azonnali hatállyal távozik az Index lapigazgatója a Wahorn-féle pedofilügy miatt

A Youtube még mindig nem tüntette el a gyalázatos videót...

Várbíró Péter jelezte a vezérigazgató felé, hogy vállalja a felelősséget az Index Konyhanyelv című műsorában elhangzottakért.
 
Távozik az Indextől Várbíró Péter, a portál lapigazgatója – erősítette meg a 24.hu-nak Starcz Ákos vezérigazgató, miután azonnali hatállyal felmentette posztjáról Várbírót, aki az audiovizuális tartalmakért is felelt kreatív producerként a lapnál.

A vezérigazgató a lapigazgató felmentésének okairól nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, hamarosan közleményben adnak tájékoztatást a döntés indokairól.

„Az Index lapigazgatója a külső gyártású műsorok kreatív producereként jelezte a vezérigazgató felé, hogy vállalja a felelősséget az adás közzététele kapcsán elkövetett hibákért, és közös megegyezéssel távozott az Indextől” – így válaszolt az Indexet üzemeltető Indamedia a Kreatívnak. Ezek szerint Várbírónak az Indexen futó Konyhanyelv című műsor miatt kell távoznia, amiért ő felelt. A Lakatos Márk által vezetett műsor egyik részében Wahorn András azt taglalta, hogy

egy nyolcéves kislány bugyijában nyúlkálni nem feltétlenül erőszak.

A műsor egyik szponzora, az Electrolux bejelentette az eset után, hogy nem támogatja tovább a műsort, és kivetette logóját a már publikált adásból is.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató