2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Halálra vertek egy lengyel ferencest

Belehalt a kórházban sérüléseibe az a lengyel pap, akire egy Varsó melletti város parkjában találtak rá. A 35 éves ferences rendi szerzetest megverték, ügyében nyomozás zajlik.
 
 November 11-én este halálra vertek egy lengyel ferences szerzetest a Varsó melletti Siedlce egyik parkjában – tudósít a polsatnews.pl. A mindössze 35 éves Maksymilian Adam Świerżewski atya a beszámolók szerint csütörtök este sétára indult, rendtársai csak péntek reggel fedezték fel, hogy nem tért vissza a kolostorba. Eközben az Aleksandria Parkban este nyolc és kilenc óra között megtalálták az eszméletlenül fekvő, ütések és rúgások nyomait viselő szerzetest, akit kórházba szállítottak, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, nemsokkal éjfél után belehalt sérüléseibe. 

Maksymilian atya 16 éve volt a kisebb testvérek rendjének tagja, 9 éve szentelték pappá. A rendtársai által közreadott tájékoztatás szerint buzgó és kedvelt pap volt. Népszerűségét hitelességének tulajdonították – az elhunyt ferences nem csupán Lengyelországban, de a szomszédos Fehéroroszországban is lelkipásztori tevékenységet folytatott. 

„Egy ilyen buzgó és kedves pap halála nagy fájdalommal tölti el szívünket” – írták a ferencesek a KAI-nak küldött üzenetükben. A rend tagjai imát kértek elhunyt társuk lelki üdvéért, a fiatalon elhunyt pap gyászoló családjáért és közösségéért. Mint fogalmaztak, megbocsátanak az elkövető(k)nek és bíznak benne, hogy barbár a cselekedet után megtér(nek) Istenhez. 

„Ennek a papnak a halála legyen új papi és vallási hivatások magva”

– fogalmaztak a lengyel ferencesek. 

Maksymilian Adam Świerżewski halálának ügyében a rendőrség és az ügyészség is nyomozást folytat, a boncolás hivatalos, végleges eredményeit szerda estére ígérik. A Siedlcei Járási Ügyészség a napokban kiadott közleménye szerint jelenleg a cselekményt halálos kimenetelű verésnek minősítik, de a boncolást követően, amikor a halál okáról és a hatásmechanizmusáról is van pontos tudomásuk, elképzelhető, hogy az eseményt gyilkosságnak minősítik át. A rendőrség a helyszín átvizsgálása után jelenleg a tanúkat hallgatja ki.

A brutális gyilkosság a lengyel parlamentben is terítékre került. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató