2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Szabó Tímea újabb kamuképet osztott meg, újra lebukott az ócska hergelésével

Rétvári Bence írása a Facebookon.

Újabb kamukép, újabb lebukás. Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára. Most egy 2013. március 25-én Karen Bleier által Washingtonban készült képet mutat be úgy, mintha az itthon készült kép lenne egy hóban fagyoskodó hajléktalan emberről. Mivel az eredeti képen látszódott a Citibank amerikai arculata, és az elhaladó busz oldalának szintén amerikai elmosódott felirata, ezért azokat nemes egyszerűséggel levágták a képről.

Szabó Tímea az átszerkesztett képpel és a mellé írt szöveggel azt az érzetet akarja kelteni, mintha a magyar kormány azt „intézte” volna a magyar hajléktalanoknak, hogy ne legyen hova menniük a téli hideg elől, és érzéketlen lenne a hajléktalanok iránt. A washingtonival szemben a magyar valóság az, hogy minden korábbinál magasabbra emeltük a hajléktalanellátás támogatását, bevezettük a vörös kódot, és olyan többlet kapacitásokat hoztunk létre, amelyek révén az elmúlt években a leghidegebb napokon is voltak szabad helyek a hajléktalanszállásokon, sose érte el a telítettség országosan a 100%-ot.

Haladó baloldali hagyományt követ Szabó Tímea, hiszen nemcsak a „történelmi nagyok” vágtak le később szereplőket korábbi fekete-fehér csoportképekről, de Korózs Lajos is hamisított videót és statisztikát, Schmuck Erzsébet pedig egy Moszkva melletti kórház képével akarta illusztrálni a magyar szociális otthonok állapotait.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató