2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Reagált a Fidesz Márki-Zay kijelentésére

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és baloldali szövetségesei politikáját képviseli az ellenzéki előválasztáson megválasztott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter - írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.



Egy ellenzék alakította kormány együtt kívánna működni a Frontex-szel, az európai határvédelmi ügynökséggel. A magyar rendőrök mellett és nem helyett legitim az Európai Unió közös határőrségének bevonása a határ védelmébe - jelentette ki Márki-Zay Péter (MMM) ellenzéki miniszterelnök-jelölt csütörtökön Röszkén. Hozzátette: a kerítés az illegális migráció megakadályozásának működő eleme, az ellenzék választási győzelmét követően is marad a határt védő kerítés.

A Fidesz közleményében azt írta: Márki-Zay Péter rendszeresen kiáll a migráció mellett, nyíltan beszél a migráció előnyeiről és arról, hogy be kell fogadni a migránsokat, integrálni kell őket.
"A Soros-tervet egyedül a baloldal akarja végrehajtani" - hangsúlyozták, hozzátéve: teljesen mindegy, mit ígér a baloldal a kerítésről. Azt is mondták, hogy "nem lesz gázáremelés", aztán háromszorosára emelték a gáz árát - jegyezték meg.

A Fidesz szerint

"a baloldal egy szó nélkül végrehajtaná Brüsszel megrendeléseit és betelepítenék a migránsokat Magyarországra is".

"A bevándorlástól egyedül a nemzeti kormány védi meg Magyarországot, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal betelepítené a migránsokat és bevándorlóországot csinálnának hazánkból is" - fogalmazott közleményében a kormánypárt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató