2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Felmentette az esküdtszék Kyle Rittenhouse-t, aki három antifát lőtt le egy BLM tüntetésen

Felmentette az esküdtszék Kyle Rittenhouse-t, a tinédzsert, aki tavaly egy tüntetésen három embert lelőtt egy Black Lives Matter tüntetésen egy Smith & Wesson M&P15 félautomata karabéllyal.

A 17 éves Kyle Rittenhouse a 26 éves Anthony Hubert és a 36 éves Joseph Rosenbaumt halálosan megsebesítette, a 28 éves Gaige Grosskreutz súlyos sérülésekkel kórházba került.

KYLE RITTENHOUSE AZUTÁN HASZNÁLTA LŐFEGYVERÉT, HOGY A HÁROM ANTIFA ZAVARGÓ RÁTÁMADT.

Az egyik támadó, Gaige Grosskreutz be is ismerte a tárgyaláson, hogy pisztolyt fogott Rittenhouse-ra, a tinédzser csak ezután nyitott rá tüzet. A másik két tüntető tompa tárgyakkal támadt, ők az életüket vesztették.



Rittenhouse ellen, aki a lövöldözés után feladta magát, öt vádpontot hoztak fel, ebből három gyilkosság és gyilkossági kísérlet volt, melyért, ha bűnösnek találták volna, életfogytig tartó börtönbüntetést kapott volna a most 18 éves fiatal.

A büntetőper során az ügyészség azt próbálta bebizonyítani, hogy Rittenhouse kiprovokálta, hogy megtámadják, így nem vonatkoztak rá a jogos önvédelem feltételei.

VÉGÜL A GYILKOSSÁGI VÁDAKKAL KAPCSOLATOSAN EGY 12 TAGÚ ESKÜDTSZÉK DÖNTÖTT, AKIK NÉGY NAPI TÁRGYALÁS UTÁN FELMENTETTÉK KYLE RITTENHOUSE-T MINDEN VÁD ALÓL.



Az ügy jogi precedenst teremthet az Egyesült Államokban, ezért rendkívül széles médiafigyelem övezte. Rittenhouse támogatói attól tartottak, hogy ha elítélik a fiatalt, eszkalálódhat az elmúlt években sokszor kifejezetten erőszakossá váló amerikai tüntetések intenzitása, hiszen egy ilyen ítélet szerintük azt jelentette volna, hogy nem védheti meg magát lőfegyverrel egy olyan ember, akit nem lőfegyverrel támadnak meg. Rittenhouse ellenlábasai viszont úgy vélik, előfordulhat, hogy más esetekben is jogos önvédelemre hivatkoznak majd olyan emberek, akik lőfegyverrel, támadó jelleggel és politikai szándékkal lépnek fel békés tüntetők ellen.

Több városban is tüntetéshullámot várnak az ítélet miatt, a Kenoshának otthont adó Wisconsinban a nemzeti gárdát is mozgósították.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató