2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Már áll Debrecen karácsonyfája a főtéren

Hamarosan felgyulladnak a fények és az egész belvárosban teljes lesz az adventi hangulat.

A fát idén is a főtér közepére, a szökőkút és Kossuth Lajos szobra közé helyezték, a Nagytemplom elé. 

A főtéren összesen 16.500 égő díszíti majd a karácsonyfát, amit idén Szabó István ajándékozott a városnak. A 18 méter magas, 50 centiméter átmerőjű fenyő pénteken, a délelőtti órákban érkezett Józsáról a Kossuth térre.

A fenyő kivágásában és felállításában a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, valamint a Kemad Kft. munkatársai vettek részt.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta, nem volt egyszerű elszállítani a fát, hiszen egy felsőjózsai szűk utcán kellett keresztülhaladniuk vele a tűzoltóknak, így szinte csak lépésről lépére tudtak haladni. 

A fenyő egyébként nem először „szolgál” karácsonyfaként, hiszen fiatalon a Szabó család az ünnepek után ültette ki földlabdástól a kertbe. Azóta sokat nőtt, és most egész Debrecen karácsonyfája lesz.

Idén összesen több mint 202 ezer fényforrást szerelnek fel a városban. A Piac utcán, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, a Kálvin téren, a nyugati kiskörúton, valamint a Szent Anna utcán gyertyák és angyalkák lesznek.  

Debrecen más pontjain, például a Darabos utcán, a Burgundia utcán és a Kishegyesi úton, illetve Ondódon, Józsán és Dombostanyán is lesznek karácsonyi csillagok, fénycsóvák és harangdíszek.

Forrás: Dehir

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató