2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Orbán: Nem fogjuk tudni elkerülni, hogy mindenki beoltassa magát

Az összes virológus azt mondja, hogy nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze most következik. Akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. 


Folyamatosan frissülő cikkünk!

Orbán: Nem fogjuk tudni elkerülni, hogy mindenki beoltassa magát

Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltja magát, mondta Orbán, majd hozzátette: „nem fogjuk tudni elkerülni, hogy mindenki beoltassa magát”, mert az oltatlanok csak megnyújtják a járvány időszakát.

Orbán szerint a járványügyi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csak lassítják a terjedését

Orbán szerint a virológusok abban is egyetértenek, hogy a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csak a járvány terjedését lassítják, majd megismételte, hogy az egyetlen igazi védelmet az oltás ad. Azt is látják, hogy a második oltás után négy hónappal annak védőereje gyengült, ezért „a harmadik oltás felvétele indokolt”, mert akkor a védettségi szint jóval magasabb lesz, mint a második után.

Orbán: Akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak

Orbán bízik benne, hogy a kormány járványügyi szigorításai elegendőek lesznek, de a virológusok is azt mondják, a negyedik hullám csúcspontja még előttünk van, mondta a miniszterelnök. Orbán szerint mindenki elkaphatja a vírust, de akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató