2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orbán: Nem fogjuk tudni elkerülni, hogy mindenki beoltassa magát

Az összes virológus azt mondja, hogy nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze most következik. Akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. 


Folyamatosan frissülő cikkünk!

Fiatalok szja-mentessége

Nagyobb vita volt arról, hogy belefér-e a költségvetésbe a 25 év alatti fiatalok szja-mentessége, árulta el Orbán. „Megindulni, úgy, hogy az ember ne egy mamahotelben lakjon, (…), az nem olyan egyszerű, mondta, helyes dolognak tartja a döntést, és örül, hogy a gazdaság elég jól teljesít ahhoz, hogy ezt meg tudják adni a fiataloknak.

Orbán: A 13. havi nyugdíj egy jóvátétel

Orbán szerint a mai sikerek a szüleink, nagyszüleink korábbi munkájának köszönhető, ezért őket mindig meg kell védeni, adni kell nekik, emelni a nyugdíjakat. „Ez nem csak arról szól, hogy több pénzük legyen, hanem arról, hogyan gondolkodunk róluk”, mondta Orbán, aki szerint „jóvétel” a 13. havi nyugdíj a Gyurcsány-korszak után.

GDP

„2021-es év járványhullámai leginkább a családokat viselték meg, azt mondták, hogy ha lesz többletbevétele a költségvetésnek, akkor a családoknak adják vissza azt az adót, amit ebben az évben befizettek”, emlékeztetett. Vita volt arról, mekkora növekedés lesz, Orbán elmondása szerint az óvatos duhajok közé tartozott, ahogy általában is. Úgy látja, hogy az 5,5 százalék biztosan meglesz, lejjebb leszünk, mint ahogy a legóvatosabb várakozások mutatták.

Orbán tudja, melyik az a mondat, amelyik megöli a gazdáját

Orbán szerint az „ember intellektuális lény”, az ellenzék próbálkozik azzal, hogy támadja a kormány rezsicsökkentését, de Orbán azt mondja, „tudom, melyik az a mondat, amelyik megöli a gazdáját”, erre felhozta az őszödi beszédet.

Orbán: A brüsszeli bürökrácia vért hány a rezsicsökkentéstől

„A brüsszeli bürökrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, ezt hallva elhajítják a tollaikat”, mondta Orbán.

Orbán: A nagyok kibírják, a kicsik nem a magas rezsiárakat

Hetek óta dolgozik a kormány azon, hogy a kisvállalkozókra is kiterjesszék a rezsicsökkentést, mondta Orbán. Gulyás csütörtökön jelentette be, hogy ezentúl ők is a csökkentett árakat fizethetik. Azok tartoznak ebbe a körbe, ahol a foglalkoztatottak száma legfeljebb 10 fő, és ahol az éves árbevétel vagy a mérlegfőösszeg nem haladja meg a 4 milliárd forintot. „A nagyok kibírják, a kicsik nem” a magas rezsiárakat, mondta erről Orbán.

Benzinár-stop

Orbán úgy vélekedett, hogy a legjobb ha a kormánynak nem kell beavatkozni, de van, amikor be kell. „A magas benzinár, ha az embernek nincs járműve, akkor is bekopogtat a lakásba”, fogalmazott. Ha rendkívüli helyzet van, nem óvatoskodni kell, hanem beavatkozni.

Felmondási tilalom

Rendvédelemben és az egészségügyben felmondási tilalmat rendeltek el, „olyan helyzet és állapot van, hogy be kell látni, hogy bizonyos szakmából nem lehet távozni”. A kiskunhalasi járványkórházat kiváló járványkórháznak nevezte Orbán, ha szükség lesz rá, újra működhet majd.

Nem lehet rendőrrel kísérni az embereket oltásra

Nem lehet rendőrrel kisérni az embereket oltásra, vélekedett a miniszterelnök, csak a belátás segít szerinte. Semmi okunk nincs arra, hogy most bizalmatlanok legyünk az oltásokkal kapcsolatban, mondta Orbán. 10 milliónyi oltásunk van, harmadszor vagy negyedszer is be tudunk oltani mindenkit.

Gyerekek oltása

Hatmillió ember be van oltva, azt várják, hogy december környékén már lesz olyan orvosszakmai vélemény, ami eldönti, hogy az 5-12 év közötti gyerekeket szabad-e oltani. „Ha jó választ kapunk”, tette hozzá, akkor a szülőknek lesz lehetősége őket is beoltatni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató