2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Pedofil-botrány: Tizenegy éves lányt vetkőztetett privát szobában a magyar YouTuber

Az Index pedofilügye után itt is van az újabb elképesztő eset.

Nemrégiben látott napvilágot az a videófelvétel, amin egy több mint 100 ezer követővel rendelkező magyar YouTube-er (feltehetőleg Taraczközi Áron) fizetett Discord szobájában már több kiskorú lányt utasított arra, hogy vetkőzzenek a kamera előtt.



 

A videós hangtorzítót használva, egy moderátorát megkérve adta az utasításokat a Discord szobában a fiatal lányoknak, hogy mutassák meg a mellüket, különben elveszik megszakítják a hívást. Ezt egy résztvevő képernyőfelvétellel rögzítette és fel is töltötte.



Egy szintén magyar YouTube-er PAXEL erről egy hosszabb beszámolót készített (itt) melyben elmeséli:

A hatóságok visszautasították a feljelentését, miszerint amit mutatott "az semmi".

Eközben megtaláltuk a "gyanúsított" egyik feltöltött videója között azt, melyben azt reklámozza, hogy fizetett Discord szerverén "Lesz ingyen pornó" is.

Bízunk abban, hogy a nemrégiben szigorított pedofil-törvény a gyakorlatban is meghozza hatását, hiszen a lehetséges elkövető nagykorú, a 11 éves lány pedig bőven kiskorú.

 

 

Frissítés:

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának nyomozói azonosították a videót készítő 18 éves fiatalt, akinél házkutatást tartottak, számítástechnikai eszközeit lefoglalták, és gyermekpornográfia bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták” – olvasható a rendőrség válaszában, amelyet a Youtube-on és Facebookon is közzétettek.

A rendőrség szerint kiemelten fontos felhívni a szülők figyelmét is arra, hogyan vigyázhatnak magukra a gyermekeik az interneten. Ehhez az alábbiakat javasolják:

„Ugye megtanítottad neki, hogy:

- Az internet anonimitást biztosít, nem tudható, ki van a profil mögött. Az interneten bárki mondhatja magát bárkinek.
- Ami egyszer felkerül, az nem törölhető teljesen.
- Ne tegyen közzé és ne osszon meg mással kihívó képet, idegennel pedig semmilyen személyes információt (adatot, képet stb.)! Visszaélhetnek vele: zsarolhatják, zaklathatják.
- Soha ne találkozzon egyedül valakivel, akit online ismert meg!
- Bízzon benned, és időben kérjen segítséget!”


A rendőrségi felhívást itt lehet elolvasni. 

Walter Pál Péter - Vadhajtások

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató