2022. január 26. - Paula, Vanda
EUR : 360.52
USD : 319.41
Időjárás ikon-1°

Hamilton bevállalja: szivárványos sisakban áll rajthoz Katarban

Vasárnap zajlik a Katari Nagydíj, ahol Lewis Hamilton és Max Verstappen küzd a világbajnoki címért. Története során a Forma-1 először rendez futamot Katarban – az arab emírség 2023-tól állandó résztvevője lesz a világbajnokságnak -, és Hamilton arról beszélt, alaposan meg kell fontolni a helyszínválasztást ott, ahol sérülnek az alapvető emberi jogok. Ezek felett a sportág ne hunyjon szemet, erre szólított fel a csütörtöki sajtótájékoztatón, írja a Guardian.

“Ha ezekre a helyekre jövünk, akkor fel kell hívnunk a figyelmet a helyzetre. Egyetlen ember csak egy kis változást tud elérni, de közösen nagyobb hatást tudunk. Azt szeretném, ha több sportoló szólalna fel ezekben a kérdésekben.”
 
A külföldi vendégmunkásokkal, a nőkkel és az LMBTQ emberekkel szembeni diszkriminatív törvények miatt Katart világszerte több emberi jogi szervezet is bírálja.

Hamilton a katari futamra készített, szivárványszínű sisakkal áll majd rajthoz, ezzel emlékeztetve arra a világot, hogy Katarban három évnyi börtönbüntetést, de akár halálbüntetés is kiszabhatnak a melegekre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató