2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Magyar siker a gyorskorcsolya világkupán: szinte egyszerre hagyták le a mezőnyt a Liu testvérek

Egy századmásodperc különbséggel teljesítették az 500 méteres távot a Liu testvérek a világkupa debreceni állomásán. Az elődöntőben pedig videóbíró adott igazat a magyaroknak, akik így ott lehetnek a vasárnapi finálén.

Liu Shaolin Sándor az első, Liu Shaoang - egy századmásodperccel elmaradva - a második helyen végzett 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán - jelentette az MTI vasárnap délután. A B-döntős Krueger John-Henry összesítésben kilencedik lett.

A fináléban a két magyar mellett két kínai és egy dél-koreai szerepelt. Liu Shaolin Sándor - a szám vk-másodikja - egy gyönyörű manőverrel az élre tört a világcsúcstartó Vu Ta-csinget megelőzve, akit aztán a testvére, a szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang is maga mögé utasított. Ezt követően a két magyar mögött nagy csata alakult ki, melynek végén mindhárom másik résztvevő kicsúszott, így a hajrában a két fivér egymással harcolt a győzelemért. Ebben jobb benyúlással, egyetlen századdal a szülinapos Liu Shaolin volt a jobb.

A Főnix Aréna hatalmas tapssal köszöntötte a két sztárt, akik közül Liu Shaolin a diadalával átvette a vezetést a táv pontversenyében.

A 6-9. helyért rendezett kisdöntőben Krueger rosszul kapta el a rajtot, negyedik volt, és ugyan egy rövid időre javított, az utolsó kör előtt megbotlott, ütemet vesztett, és így az utolsó, negyedik, összesítésben pedig kilencedik lett.

Ebben a számban a végelszámolás legjobb 32 versenyzője szerez ötkarikás kvótát.

Elődöntő: bejutott a fináléba a férfi váltó

Az MTI újabb híre szerint videobírózás után jutott a vasárnapi fináléba a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Tiborcz Dániel összeállítású férfi váltó . A szombati elődöntős futamok első és második helyezettjei az A-, a harmadik és negyedik helyezettjei a B-döntőbe kerültek.

A világcsúcstartó és olimpiai bajnok magyarok - akik vezetik a vk-ranglistát ebben a számban - a holland, az olasz és az orosz stafétával kerültek azonos csoportba. Eleinte békésen haladtak a csapatok, majd a hollandok ezt húsz körrel a vége előtt megunták, próbáltak élre törni, de ekkor Liu Shaoangot kisodorták. A magyarok fél kör hátrányba kerültek, és már nem sikerült feljönni. Abban lehetett bízni, hogy a zsűri szabálytalanság miatt kizárja a holland négyest, és a hazai váltót továbbjuttatják. A videobíró végül a magyaroknak adott igazat, akik így ott lesznek a vasárnapi fináléban.

Az már pénteken eldőlt, hogy a 3000 méteres magyar női váltó nem jutott elődöntőbe. Ebben a számban a végelszámolás legjobb nyolc váltója szerez ötkarikás kvótát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató