2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az Erőforrások Minisztériuma közleményben alázta meg az ellenzéki lapokat

A miniszter rendőri védelméről a Népszava írt korábban, erre reagált egy közleményben az Emmi.

Arról írt kedden a Népszava, hogy a rendőrség fokozta Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter védelmét, amit így már a nap 24 órájában végeznek, és ehhez a feladathoz civil járműveket és egy lakókocsit is használnak. A lap megpróbált válaszokat kapni a hatóságtól, ám az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csupán annyit közölt, hogy a „miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi büntetőeljárással összefüggésben”.

Néhány órával később az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egy közleményt adott ki, melyben számos dologról írnak. Ezek részleteit a 444.hufoglalta össze. E szerint az Emmi úgy látja, hogy az ellenzéki média rosszindulatúan félremagyarázta a helyzetet, és tiszteletlenül járt el, hiszen „egy nemzetközileg is elismert orvosprofesszor miniszterről van szó, aki (...) heroikus küzdelmet vezet a koronavírus világjárvánnyal szemben.”

Azt is írták az újságíróknak üzenve, hogy „az ellenzéki média inkább azokkal foglalkozzon, akik miatt a miniszter és családja kénytelen elszenvedni azokat a méltatlan támadásokat, amelyek nem riadnak meg attól sem, hogy egy köztiszteletben álló kormánytagot életveszélyesen megfenyegetnek”. Ez alapján úgy tűnik, hogy Káslert megfenyegethették, és ezért kapott rendőri védelmet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató