2021. december 07. - Ambrus
EUR : 363.94
USD : 322.16
Időjárás ikon

Nyomozásokat rendelt el a rendőrség a Városháza-gate ügyében

Befolyással üzérkedés, vesztegetés, hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség.

A Városháza-gate ügyével összefüggésben a Mediaworks Hírcentrumának érdeklődésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte: 

„Az ügycsoportot érintően a rendőrségre több feljelentés is érkezett, amelyek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt eljárásokat folytatunk ismeretlen tettes ellen. A nyomozások érdekeire tekintettel ezekről nem adunk bővebb tájékoztatást.”

Mint ismert, az elmúlt hetekben számos felvétel került nyilvánosságra a Városháza eladásával kapcsolatosan. A hanganyagokon szó esik a fővárosban kialakított jutalékos rendszerről, és személyekre lebontva ismertetik a szisztéma működését. A felvételeken az ismeretlen befektetők mellett Gansperger Gyula baloldali üzletember, Bajnai Gordon volt kormányfő, Barts Balázs fővagyonkezelő, illetve Berki Zsolt kétes előéletű vállalkozó hangja azonosítható be.

A városházi botrány kirobbanását követően Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő két feljelentést is tett, és jelen pillanatban még 12 olyan ingatlannal kapcsolatos dokumentáció van nála, amely szintén ehhez az időszakhoz köthető, vagyis további feljelentések várhatók. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István szintén a nyomozó hatósághoz fordult a sajtóban megjelent információk alapján. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató