2022. január 26. - Paula, Vanda
EUR : 360.52
USD : 319.41
Időjárás ikon-1°

Orbán Viktor: Brüsszel mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást

Budapesten tárgyaltak kedden a V4 országok kormányfői, a téma a migráció volt.

Mint arról mi is beszámoltunk, a V4 soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője, Orbán Viktor a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnökkel folytatott kedden megbeszélést Budapesten. 

A magyar kormányfő szerint Európát három irányból éri fenyegetés. Az egyik délről érkezik, ahonnan folyamatos a migránsok feláramlása, a tengeren keresztül pedig az NGO-k folyamatosan szállítják a bevándorlókat. A második fenyegetést a nyugat-balkáni útvonal jelenti, a kormányfő elmondása alapján idén százezer migránst állítottak meg a magyar határt védők. Orbán Viktor kiemelte: Magyarország köszönettel tartozik Andrej Babisnak, ugyanis Csehország határőröket küldött a magyar határra. Elmondása szerint ezen az útvonal kell számítani az Afganisztánból elmenekülő emberekre, ami azt jelenti, hogy akár naponta 30-35 ezer ember is érkezhet ezen az útvonalon. 

A harmadik legfőbb migrációs fenyegetés pedig Lengyelországot érinti, amellyel kapcsolatban a kormányfő leszögezte: a V4-ek teljes szolidaritásukról biztosították Lengyelországot.

Brüsszel elhibázott politikát folytat. Mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást”

– fogalmazott Orbán Viktor, példaként említve, hogy Brüsszel támogatja az NGO-kat, valamint az integrációs programokat. A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar álláspont az, hogy Brüsszel támogassa a határok védelmét. 

Az nem lehet, hogy kizárólag azok az országok viseljék ennek a pénzügyi terhét, akiket a földrajz meg a történelem az Európai Unió külső határára rendelt”

– fogalmazott. 

Orbán Viktor szerint az lenne korrekt, ha az EU a határvédelem költségeinek felét állná, hiszen a magyar határkerítés nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát is védi. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató