2022. január 29. - Adél
EUR : 357.28
USD : 320.92
Időjárás ikon

Jakab nyílt levelet írt von der Leyennek

A miskolci csődör az Európai Bizottság elnökének írt levelet.

Jakab az alábbiakat osztotta meg a Facebookon:

Januárban a Jobbik jelzésére Magyarországra érkeznek az EBESZ nemzetközi megfigyelői hogy megvizsgálják, hogyan hat a választások tisztaságára a Fidesz új lakcímtörvénye. A törvény, amellyel Orbánék lehetővé teszik, hogy mondjuk egy fáskamrába több százan jelentkezzenek be lakni, így csalva el a választást azokban a körzetekben, ahol szoros meccs várható. Bízunk a nemzetközi szervezet erejében, de itt nem állunk meg, hisz a '22-es választás sorsdöntő.

A mai napon levelet írtam az Európai Bizottság elnökének, melyben arra kértem Ursula von der Leyen elnök asszonyt, ha kell, kötelezettségszegési eljárással kényszerítse ki a törvény visszavonását, a voksturizmus ugyanis sérti a magyaroknak, mint uniós állampolgároknak a szabad választáshoz fűződő alapjogát.
Tiszta választásokat akarunk, mert bár tudjuk, hogy a Fidesz csalni fog most is, de ezt a választást nem csalhatja el. Különben kivezeti Magyarországot Európából. Soha nem volt még ennyire közös érdek, hogy Magyarország jövőjéről valóban a magyarok dönthessenek és ne a Fidesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató