2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Karácsony szerint orosz titkosszolgálatok akarnak beavatkozni a választásokba

Karácsony Gergely és az ellenzéki polgármesterek is támogatják a fideszes javaslatot, fővárosi szinten is kivizsgálják a Városháza eladásának tervét, a fideszes polgármester szerint csak előre menekülnek.

Hamarosan dönt a Fővárosi Közgyűlés a vizsgálóbizottságról, a főpolgármester napirend előtti felszólalásában kiemelte, hogy szerinte nincs szó Városháza-ügyről, továbbra sem szeretnék eladni a főváros legértékesebb vagyonelemét, emellett a városvezetés mindig mindent transzparens módon kommunikált, így hát nem tartanak a vizsgálattól és a bírósági eljárásoktól sem – írja a hvg.hu.

Karácsony szerint az történik ma Magyarországon, ami korábban nyugaton is: az oroszok titkosszolgálati módszerekkel akarnak beavatkozni a választási kampányba. A Rahimkulov testvérek nevét is megemlítette a főpolgármester, akik elmondása szerint nem csak a kormány gazdasági köreibe vannak bekötve, hanem Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz is.

Korábban elvetette a városvezetés a Városháza eladásának lehetőségét, fejlesztik az épületet, Karácsony Gergely viszont úgy gondolja, hogy a NER-közeli Rahimkulov család keze is benne lehet abban, hogy egy általuk kezdeményezett titkos tárgyalást felvesznek, majd összevágják a hanganyagot, hogy később azt a látszatot kelthessék, hogy eladja a Fővárosi Önkormányzat a Városházát.

Karácsony kiemelte: szerencsésnek érzi magát, hogy csak lejáratni akarták az oroszok és nem megmérgezni, mint a prágai főpolgármestert. 

Láng Zsolt fideszes polgármester a napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a főpolgármester csak előre menekül a vizsgálóbizottság támogatásával. Láng szerint, ha nagyon megengedő, akkor elképzelhető, hogy csak a rossz kommunikáció miatt jutottak el idáig, azonban, ha szigorúbban tekint a helyzetre, akkor a halogatást és az eltitkolási kísérletet látja. A polgármester úgy gondolja, hogy Karácsony mindennel riogat, űrlényekkel, orosz titkosszolgálattal, kormányzati megszorításokkal, azonban már egyre kevesebben hiszik el azt, amit mond, bizonyítva ezt hosszas idézetekkel az Anonymus-maszkos férfi által megosztott hangfelvételekből.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes is Karácsony Gergely szavait támasztotta alá a Spirit FM-nek adott interjújában, megerősítette, hogy van szándék a vizsgálóbizottság létrehozására, valamint kihangsúlyozta, hogy nem tervezik eladni a Városháza épületét.

„Én azt tudom mondani, hogy a Városházát nem kívánjuk eladni, nem kívántuk eladni, és a közeljövőben sem fogjuk eladni. Szó nincs ilyen tervről” – mondta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató