2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Razziáztak a rendőrök a bulinegyedben, 20 embert előállítottak

A biztonsági őröket és a taxisokat is ellenőrizték. Az egyik szórakozóhelyen a kábítószer-kereső kutya több helyiségben is drogot talált.

A budapesti rendőrök a hétvégén 20 embert állítottak elő a bulinegyedből egy bűnügyi, bűnmegelőzési és rendészeti akció során – írja a police.hu.

A rendőrök öt szórakozóhelyről kábítószer birtoklása gyanúja miatt 12 embert, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz (kés, boxer, gázspray) birtoklása miatt 2 biztonsági őrt állítottak elő, 4 embert jogellenes belföldi tartózkodás miatt fogtak el, 2 embert pedig azért, mert körözték őket.

Ellenőrizték a biztonsági őröket is. Kiderült, közülük hatnak nem volt vagyonőri igazolványa, ketten pedig büntetőeljárás hatálya alatt álltak, így nem rendelkezhettek volna azzal; velük szemben közigazgatási eljárást indítottak.



A szórakozóhelyek környékén a rendőrök egy besurranó tolvajt is tetten értek. Három emberrel szemben feljelentést tettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, illetve közlekedési szabálysértés miatt. Az éjszakai akcióban 17 taxist is ellenőriztek, akik közül három sofőr kapott helyszíni bírságot.

Maszk használatának elmulasztása miatt 128 embert figyelmeztettek.

Az egyik szórakozóhelyen a kábítószer-kereső kutya több helyiségben is drogot talált; az elsődleges adatok szerint marihuánát, heroint és amphetamint – olvasható a rendőrség közleményében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató