2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Jourová: Nagyon gondosan figyeljük majd a helyzetet Magyarországon a választások előtt

Figyelni fogja az Európai Bizottság a választásokat, ugyanakkor Jourová hozzátette: „nem fogunk beleavatkozni”.


 
Új jogi eszközt javasol az Európai Bizottság azért, hogy erősítsék a választások tisztaságát a tagállamokban. A csomag elsősorban a közösségi oldalakon közzétett fizetett hirdetések átláthatóságára, illetve a pártok finanszírozására vonatkozik és a korábbi jogszabályok kiegészítését jelenti majd.

A sajtótájékoztatón az Euronews tudósítója megkérdezte a bizottság átláthatóságért és értékekért felelős alelnökét, hogy szerinte tiszták és tisztességesek lehetnek-e a jövő évi magyarországi parlamenti választások. Vera Jourová a válaszában kiemelte, hogy már sokszor elmondta, hogy a tisztességes választásoknak több feltétele van, ezek nem csak Magyarországra érvényesek.

„A szabad és tisztességes választásnak több feltétele is van a tagállamokban. Ezek egyike a szólás szabadsága, illetve a szabad és sokszínű sajtó megléte. Természetesen Magyarország ügyében ez kérdéses, hiszen tudjuk, hogy sok aggályunk van a magyarországi sajtó helyzetét illetően” – mondta Jourová, 

Nagyon gondosan figyeljük majd a helyzetet Magyarországon a választások előtt anélkül, hogy a választás folyamatába beavatkoznánk”

– tette hozzá.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató