2022. január 18. - Piroska
EUR : 355.89
USD : 311.53
Időjárás ikon

Márki-Zay elkezdte fejni Bigét: 15 milliárd kell a kampányomra

Márki-Zay Péter beszélt Bige Lászlóval azóta, hogy a vállalkozó úgy nyilatkozott, annyi támogatást az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, amennyit kér, de a politikus emlékeztette őt, hogy a kampány legalább 5 milliárd forintba kerül, de lehet, hogy 15 milliárdba, mondta Hódmezővásárhely polgármestere kedden a gárdonyi lakossági fórumon a Magyar Hang tudósítása szerint.

Hát akármennyit nem tud adni

– fűzte hozzá Márki-Zay, majd arról beszélt, a kampány egy részét Bige László is támogathatja, ha addig nem lesz olyan eljárás ellene, ami miatt ők ne fogadnának el tőle a pénzt.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje 5-10 százalékra tette a teljes kampányköltésnek azt a részét, amennyit Bige talán finanszírozhat. Elmondása szerint minden támogatás átlátható lesz, el fognak vele számolni a kampány végén. A kampánytámogatásért senki nem kérhet semmit cserébe, csupán egyetlen egy ígéretet teljesítenek azért Bige Lászlónak és mindenki másnak: azt, hogy megszüntetik a korrupciót.

Márki-Zay a lap kérdésére válaszolva kijelentette, a migránsszámlálója nem tartozik az uszítás kategóriába, mert bűnözők ellen lázadni nem bűncselekmény.

Én nem a migránsok, hanem Orbán Viktor ellen uszítok. Nem az a baj ugyanis, hogy vannak migránsok, hanem hogy a miniszterelnök behozza a bűnözőket ebbe az országba, vagy hogy azt hazudja, hogy ő a gazdasági bevándorlás ellen van és közben behozza a gazdasági bevándorlókat. Ez hazugság

– fogalmazott,- írta meg a 24.hu.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató