2022. január 26. - Paula, Vanda
EUR : 360.52
USD : 319.41
Időjárás ikon-1°

Az ukrán államfő szerint államcsínyt készítenek elő ellene

Volodimir Zelenszkij állítása szerint Oroszország állhat az esetleges államcsíny mögött.

Volodimir Zelenszij ukrán elnök pénteki kijevi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy tájékoztatást kapott egy lehetséges államcsíny előkészítéséről Oroszország képviselői és Rinat Ahmetov dúsgazdag ukrán oligarcha részvételével. Zelenszkij azonban hozzátette:

kételkedik abban, hogy valóban megkísérlik végrehajtani ellene a puccsot.

Kijelentette, hogy titkosszolgálati értesülések és hangfelvételek is vannak, amelyek arról tanúskodnak, hogy Ukrajna és Oroszország bizonyos képviselői december 1-2-ára készítik elő ellene az államcsínyt, és úgy beszélnek Ahmetov részvételéről az akcióban, mintha ő ebbe már beleegyezett volna. Megjegyezte, hogy szerinte Ahmetovot "felültette" a környezete, belekeverte az ügybe.

Zelenszkij azt hangoztatta, hogy nem fogja elhagyni az országot, mint Viktor Janukovics volt elnök, aki 2014-ben a kijevi Majdan-tüntetések hatására Oroszországba menekült. Hozzátette, hogy nem fogja csitítani a tüntetőket, úgy mint Petro Porosenko exállamfő tette egy buldózeren állva a Majdan-tüntetések idején. Leszögezte, hogy tovább dolgozik hivatalában, és ott várja a tüntetőket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató