2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kim Dzsong Un betiltotta Észak-Koreában a bőrkabátot: egyedül ő hordhatja

A pártállam vezetése szerint „tiszteletlenség” a bölcs vezérrel szemben bőrkabátot viselni és „kétségbe vonja a hatalmát” az, aki mégis így tesz, ezért elkobozzák a ruhaneműt mindenkitől, akit az utcán ilyenben meglátnak.

Észak-Koreában egyfajta státusszimbólumnak számít a bőrkabát, hiszen a lakosság jelentős része éhezik – nem csak a koronavírus-járvány miatti kereskedelmi összeomlás miatt – és így sokaknak már normális ruházatra sincs pénze.

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság hatóságai nekiláttak, hogy elkobozzák a lakosságtól a „bölcs vezér” bőrkabátjának másolatait, és innentől kezdve a stílusos ruhadarabot egyedül Kim Dzsong Un viselheti az országban.

A diktátor először 2019-ben jelent meg először egy eseményen bőrkabátban és azóta rendszeresen viseli is azokat, ezért Észak-Koreán belül is felkapott lett a ruhanemű viselése a gazdagok és a „menőzni vágyó” fiatalok körében. Eleinte Kínából importálták ezeket a kabátokat, aztán a kereskedelmi útvonalak lezárása után helyileg kezdték előállítani őket.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató