2022. január 26. - Paula, Vanda
EUR : 360.52
USD : 319.41
Időjárás ikon-1°

Koronavírus: Belgium azonnali korlátozásokat jelentett be

A bárok és éttermek reggel 5 és éjjel 23 óra között lehetnek nyitva, az éjszakai szórakozóhelyek, diszkók és tánctermek bezárnak, miután az országban azonosítottak egy esetet az Omkironnak keresztelt új variánssal.A zárt térben tartott nyilvános rendezvényeken csakis ülőhelyek engedélyezettek, korlátozott létszám és a látogatók védettségi igazolványának felmutatása mellett. Ez a szabály érvényes az esküvők és temetések esetében is. A rendelkezés a magánlakásokban tartott találkozókra nem vonatkozik – számolt be az MTI Alexander De Croo belga miniszterelnök sajtótájékoztatója alapján.

A szabadtéri nyilvános rendezvények létszámkorlátozás, valamint a távolságtartásra vonatkozó szabály betartása mellett lehetségesek.

Sporteseményt zárt térben csakis közönség nélkül tarthatnak, de a 18 év alatti sportolókat a szüleik elkísérhetik.

Az iskolákban ismét kötelező lesz a maszkviselés, rendszeresen szellőztetni kell, és gyakran kell koronavírus-tesztet végezni mind a diákoknak, mind az oktatóknak.

A távmunkára vonatkozó szabályok szerint a munkavállalók hetente egyszer mehetnek be a munkahelyükre, december 19-től pedig legfeljebb kétszer.

Ezen kívül a belga kormány új korlátozásokat szándékozik bevezetni a dél-afrikai térségből érkező utazók számára. Ezek között 10 napos kötelező karantén, a nem belga állampolgárok, vagy az érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkezők esetében pedig beutazási tilalom szerepel. A belga miniszterelnök nem részletezte, hogy a beutazási korlátozás mely országokból érkezőket érinti.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató