2022. január 17. - Antal, Antónia
EUR : 354.74
USD : 309.6
Időjárás ikon

Közlekedési korlátozásokat vezet be Magyarország is a dél-afrikai variáns miatt

Csatlakozunk az uniós döntéshez.

Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légiközlekedés korlátozásához – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton kora délután.

Az Európai Unió Tanácsa pénteken vitatta meg az új koronavírus (SARS-CoV-2) újonnan azonosított, B.1.1.529-es dél-afrikai variánsára (omikron) adható lehetséges uniós válaszlépéseket. Az ülésen megszületett javaslat szerint a dél-afrikai régióból érkezők esetében a nem alapvetően szükséges utazások ideiglenes korlátozásáról és e korlátozás esetleges feloldásáról szóló tanácsi ajánlás szerinti vészfék mechanizmust lenne érdemes alkalmazni. A tagállamok egyetértettek abban, hogy szükség van a korlátozások bevezetésére.

Az ülés résztvevői fontosnak találták, hogy a Botswanából, Szváziföldről, Lesothoból, Mozambikból, Namíbiából, a Dél-Afrikai Köztársaságból és Zimbabwéből érkező utasok esetében a tagállamok vezessenek be tesztelési és karanténkötelezettséget. A hazai intézkedések előkészítése megkezdődött, a módosított kormányrendelet megjelenése szombaton várható – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató