2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

Rettegés a túloldalon: Kövér László beszédétől remeg a teljes ellenzék

Egy kiszivárgott hangfelvételen hallható, ahogy a házelnök arról beszél a titkosszolgálati vezetőknek, hogy az ellenzék olyan „nemzetbiztonsági kockázat”, amely Magyarországot „fenyegeti”.- írja mostanra az összes magyarországi ügynökök által vezérelt vadliberális lap. De, már jönnek sorba az ellenzéki politikusok is, hiszen itt az új téma, lehet rettegni. Mi is olvasóink elé tárjuk a rettegési alapot, ami biztosan kitart, úgy öt napig ismét. 

Kövér László házelnök egy most kiszivárgott hangfelvétel szerint arról beszélt a titkosszolgálati vezetőknek zárt ajtók mögött, hogy jelenleg az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt az ország számára, és elmondta, ennek a „kockázatnak” a kezelésében számít a titkosszolgálatokra – írja a felvételt megszerző Direkt36.

A beszéd még 2020. február 28-án hangzott el az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában, a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen, de korábban semmilyen nyoma volt egyik kormányzati oldalon sem, azonban amikor a Direkt36 kérdéseket tett fel a kapcsán Kövér Lászlónak, hirtelen megjelent a szöveg leirata Bayer Zsolt blogján, és visszadátumozva felkerült Kövér honlapjára is, - járatja csúcsra a rettegését a HVG.

Így folytatódik a rettegési alap:

Kövér azzal kezdte a beszédét, hogy elmondta, szerinte ma „két, egymást gyakorlatilag kizáró állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül.” A Fideszre utalva közölte, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”, de „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ez után kijelentette, hogy

én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti.
Kövér az ellenzéket a kommunista Kun Béla mozgalmához hasonlította, akik „internacionalista segítséggel” akarják „lezárni az osztályharcot”.

Kövér László mindezek miatt közölte a titkosszolgálati vezetőkkel: tőlük várja a megoldást a problémára, a legfontosabb pedig az, hogy lojálisak legyenek az állammal és a nemzettel szemben.

A Direkt36 emlékeztet: Kövér szavai már csak azért is kérdéseket vetnek fel, mert a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény kifejezetten kimondja, hogy a szolgálatok egyik legfontosabb feladata „a többpárti rendszeren alapuló képviseleti demokrácia” védelme.

A lap azt írja, ugyan Kövér nem fogalmazta meg, konkrétan milyen lépéseket vár a titkosszolgálatoktól, de azóta kiderült, hogy az elmúlt években a Pegasus kémszoftverrel valóban célba vettek magyar ellenzéki politikusokat, illetve a környezetükhöz tartozó embereket, politikai tanácsadókat, újságírókat. Hogy a magyar állam megvásárolta a kémszoftvert, azt nemrég Kósa Lajos is megerősítette.

A beszéd teljes felvétele itt hallgatható meg:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató