2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Agrárminiszter: Bige László felbecsülhetetlen kárt okozott

Nagy István azt mondta: a nagyvállalkozó hét éven keresztül nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér-, gyümölcs- és zöldség vásárlót megkárosított, hogy extra profithoz juthasson.

Felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak Bige László műtrágyakartellezése – jelentette ki az agrárminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Nagy István videójában úgy fogalmazott: „a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot.” A Nitrogénművek Zrt. "piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben" - fogalmazott a miniszter.

„Meg fogjuk védeni a magyar gazdákat és a magyar fogyasztókat!” – ezt már Győrffy Balázstól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökétől idézte az MTI.

Mint a szakember arról beszélt, hogy a műtrágya „egy olyan imputanyag a mezőgazdaság tekintetében, ami nem megkerülhető,”  a „növények üzemanyaga.” Ez határozza meg, hogy a gazdálkodók milyen termelési eredményt érnek el, s hogy mennyibe kerülnek az élelmiszerek a fogyasztók számára – közölte.

Ha ezt a magas világpiaci árak mellett emelik, azzal a magyar gazdálkodók és fogyasztók „zsebéből veszik ki a pénzt” – fogalmazott Győrffy Balázs.

A NAK elnöke hozzátette: üdvözlik a Gazdasági Versenyhivatal döntését, amellyel a kartellezésben résztvevő vállalkozásokat megbüntette. Remélik, hogy elejét tudják venni az ilyenfajta piaci visszaéléseknek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató