2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Ferenc pápa felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy álljanak ki a migránsok jogaiért

A Szent Péter téren egybegyűlt hívőket pedig arra kérte, hogy imádkozzanak a migránsok szenvedései miatt.
 
Fájdalmának és gyászának adott hangot a La Manche-csatornán és a Földközi-tengeren átkelő, a lengyel-fehérorosz határon várakozó migránsok halála és szenvedése miatt Ferenc pápa vasárnapi úrangyala imájában. Arra kérte a Szent Péter téren egybegyűlt hívőket, hogy

imádkozzanak a migránsok szenvedései miatt.

„Gondoljuk csak el, hány migráns van kitéve ezeknek a súlyos veszélyeknek ezekben a napokban. Hányan vesztették életüket határainkon. A helyzetükről érkező hírek hallatán fájdalmat érzek. A La Manche csatornán életüket vesztettek miatt, a fehérorosz határnál lévők miatt, akik között sok a gyermek. Azok miatt, akik belefulladtak a Földközi-tengerbe. Mekkora bánat rájuk gondolni. Sok migráns számára sírrá változott a tenger, amelyen egy jobb élet reményében akartak átkelni” – mondta a katolikus egyházfő.

Már közel 1600-an fulladtak a Földközi-tengerbe

Felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy álljanak ki a migránsok jogaiért és megköszönte a katolikus intézményeknek, köztük a Caritasnak a legelesettebbek iránti elkötelezettségüket.

Szerdán legkevesebb 27 ember, köztük hét nő és három gyermek a tengerbe fulladt, miközben gumicsónakokkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába. Az ENSZ becslései szerint idén mintegy 1600 ember halt meg vagy tűnt el a Földközi-tengeren illegális átkelés során.


(MTI) 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató