2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Palkovics László hétfő reggelre egyeztetésre hívta Karácsonyt

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfő reggelre egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-t.
 
A közlemény szerint a reggel 8 órára tervezett megbeszélésen az innovációs és technológiai miniszter kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét. „A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd” – ismertették.    

A minisztérium lépni fog a Budapesten és környékén élők érdekében

Az ITM felhívta a figyelmet, hogy a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata.

A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti.

A kifizetést az ITM és a Fővárosi Önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg – tették hozzá. Kiemelték azt is, hogy a budapesti közlekedési szolgáltatások nem kizárólag a fővárosban lakó, dolgozó, tanuló emberek életminőségét befolyásolják. A vidékről más országrészbe utazók jelentős hányada, a Magyarországra látogató turisták döntő többsége is használja a helyi járatokat – jegyezték meg, hozzátéve: a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette.     

Azt írták: a minisztérium – a Budapesten közlekedő emberek érdekében – a hétfőre tervezett találkozóval alkalmat teremt a támogatási szerződés véglegesítésére. Eredményes egyeztetés esetén, az aláírás után a tárca a megállapodásban foglaltak szerint gondoskodik a kifizetésről is – olvasható a közleményben.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató