2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

"A jogászok már szövegezik": A miskolci csődör feljelentést tesz

A Jobbik elnöke a Blikknek beszélt az elmúlt napok történéseiről.



Mi történt az elmúlt egy hónapban? Tényleg kárba veszett az előválasztás óta eltelt idő? 
 
Semmiképp nem veszett kárba, azt azonban meg kell érteni, hogy most először fordul elő, hogy egy sikeres előválasztás után hat ellenzéki pártnak és a civileknek közös kampányt kell szervezniük. Túl vagyunk két sikeres pártelnöki találkozón, zajlik a programalkotás, és megalakult a közös kampány lebonyolításáért felelős kampánytanács, amely elkezdte a munkát. Ezek nem látványos, de annál fontosabb eredmények. Közben a Jobbik harcot indított a magas benzinárak ellen, sikeres összellenzéki tüntetést szerveztünk Mátészalkán, ami után a kormány befagyasztotta az üzemanyagárat.

Tartanak az összefogásban Gattyán György indulásától? Egyáltalán: Önök szerint kit képvisel a milliárdos?

Aki az előválasztás után jelentkezik be az indulásra, az csak a Fidesz érdekeit képviselheti. Kamupártok eddig is voltak, ezután is lesznek. Nem velük foglalkozunk, hanem az egységes ellenzék győzelmével.

Egy ideje olvasni arról, hogy vélhetően kormányzati körökből figyelik Önt és a családját. Gondolkodik feljelentésben?

A jogászok már szövegezik. A legfőbb baj nem az, hogy engem megfigyelnek, hanem az, hogy ezt bárkivel megtehetik, aki szálka a hatalom szemében. Csak úgy védhetjük meg a magánéletünket, ha jövőre leváltjuk a kormányt, egyúttal leváltjuk a rendszert is egy szabad Magyarországért.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató