2022. január 23. - Rajmund, Zelma
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-2°

A magyarok csaknem háromnegyede elutasítja a genderideológiát

Az Alapjogokért Központ két, országosan reprezentatív közvélemény-kutatást is készített arról, hogy mit gondolnak a felnőtt magyarok a teremtett nemek megváltoztathatóságát hirdető genderideológiáról.

Az áprilisi adatfelvétel során a teljes népesség több mint kétharmada (68,5 százalék) mondta azt, hogy a férfi és női nemek velünk született tulajdonságok, és csupán 22 százalék azt, hogy életünk során ezeket megválaszthatnánk. Novemberre a férfi és női nemet teremtett nemként azonosítók aránya 72,2 százalékra nőtt, míg az azok megválaszthatóságát támogatóké 17,3 százalékra csökkent. Előbbi 3,7 százalékpontos emelkedést, utóbbi öt százalékpontos csökkenést jelent a két adatfelvétel eredményei között. Ezek alapján még határozottabban kijelenthető, hogy a magyar társadalom döntő többsége elutasítja a nemek teremtettségének, illetve a biológiai nemeknek a megkérdőjelezését.

Továbbá az is kiderült a kutatásokból, hogy amíg áprilisban a magyar felnőtt lakosság 66, legutóbb már 72,6 százaléka mondta azt, hogy csak férfi és női nem létezik, ezzel párhuzamosan pedig 23,6 százalékról 18,1 százalékra csökkent azoknak a válaszadóknak az aránya, akik szerint további nemek is léteznek.

Forrás: MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató