2022. január 23. - Rajmund, Zelma
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-2°

Varga Judit: Sargentini újratöltve, avagy brüsszeli előítéletek maradnak, de az élet megy tovább

Varga Judit bejegyzésében azt írta, felszólítják az Európai Parlamentet, hogy hagyjon fel a politikai nyomásgyakorlással és a hazánk elleni lejárató kampánnyal, a saját szabályaik semmibe vétele helyett pedig végre térjenek vissza az európai értékekhez és hagyják békén a tagállamokat.

 

Sargentini újratöltve, avagy a brüsszeli előítéletek maradnak, de az élet megy tovább

- kommentálta az igazságügyi miniszter közösségi oldalán hétfőn az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) őszi magyarországi látogatásáról készült jelentését.
 
Varga Judit hozzátette: a LIBE őszi magyarországi látogatásáról készült jelentés "ismét negatív színben próbálja feltüntetni hazánkat". Megjegyezte: "természetesen már az EP is készíti az állásfoglalását".
 
Varga Judit szerint úgy tűnik, "a tisztelt balliberális képviselők nem olvasták el a nekik ajándékozott könyvünket, ellenkező esetben számukra is kiderült volna: a Sargentini-jelentés számos vonatkozásban nem felel meg a valóságnak, emiatt pedig következtetései is megalapozatlanok, így nem szolgálhat további eljárások és jelentések alapjául sem".
 
Az igazságügyi miniszter megerősítette:

Magyarország kitart eddigi álláspontja mellett.

"Az európai értékeket mindig tiszteletben tartottuk, a jogállamisági elvárásoknak mindig megfeleltünk, elvárjuk ugyanakkor, hogy azokat a brüsszeli intézmények is betartsák!" - fogalmazott a tárcavezető.
 
Varga Judit bejegyzésében azt írta, felszólítják az Európai Parlamentet, hogy "hagyjon fel a politikai nyomásgyakorlással és a hazánk elleni lejárató kampánnyal, a saját szabályaik semmibe vétele helyett pedig végre térjenek vissza az európai értékekhez és hagyják békén a tagállamokat".
 
"Mit ad Isten, a LIBE-bizottságban pont ma kerül a napirendre a magyarországi misszió. Illúzióink persze nincsenek, mindenesetre kíváncsian várjuk a szakbizottság jelentéstételét" - írta közösségi oldalán az igazságügyi tárca vezetője.
 
Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató