2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Donald Tuskkal és a varsói főpolgármesterrel is találkozik Varsóban Márki-Zay Péter

A hódmezővásárhelyi polgármester két napot tartózkodik Lengyelországban, ahol további találkozói is lesznek – számolt be a 24.hu.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdai közleménye szerint a baloldali miniszterelnökjelölt az Európai Néppárt elnökével, Donald Tuskkal, valamint Andrzej Duda egykori kihívójával, Rafal Trzaskowski varsói főpolgármesterrel is tárgyalni fog.

Márki-Zay Péter két napot tartózkodik Lengyelországban, ahol a fenti politikusokon túl találkozni fog a lengyel ellenzék több képviselőjével is.

Így találkozója lesz Bogdan Klich szenátorral, volt honvédelmi miniszterrel, Radoslaw Sikorski európai parlamenti képviselővel, volt külügyminiszterrel, valamint Szymon Holowniával, aki civil jelöltként indult a 2020-as lengyel elnökválasztáson. A Visegrad Insight találkozóján politikusokkal, diplomatákkal és újságírókkal találkozik – számolt be a 24.hu. 

Márki-Zay Péter november közepén brüsszelben többek közt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével találkozott, Pozsonyban pedig Mikulás Dzurindával, az Európai Néppárt pártalapítványának vezetőjével, volt szlovák miniszterelnökkel találkozott. Márki-Zay tárgyalt korábban a brit és amerikai nagykövettel/ügyvivővel is – foglalja össze az MMM közleménye. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató