2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Schmidt Mária a földbe döngölte a Guardian magyargyűlölő újságíróját

„Ön mégis kinek képzeli magát? Miért ír, nyilatkozik és beszél újra meg újra a magyar politikáról? Magánvéleményét fejti ki, vagy fizetett Soros-lobbistaként szólal meg? Ideje lenne tisztázni a beszédhelyzetét, hogy mindenki láthassa, miért tekinti Önt egyfajta orákulumnak a nemzetközi neomarxista ballib média, lásd még: független, objektív.”

– írja Facebook-oldalán a Terror Háza főigazgatója.

Mint ismert, a magyargyűlölő Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem professzora interjút adott a HVG-nak, amelyben többek között arról is beszélt, hogy zsarolhatóvá vált Európa, amikor pénzt adott a szomszédos diktatúrák zsarnokainak, hogy megállítsák az EU-ba tartókat. Elmondása szerint nagy a bizonytalanság az unión belüli folyamatok kapcsán, mégis nehéz lenne elképzelni, hogy az Orbán-rezsim további tíz évig a helyén maradhatna.



 
Schmidt Mária erre reagálva azt írja közösségi oldalán, hogy a „nemzetközi neomarxista ballib médiát” Soros finanszírozza azért, hogy „a nyílt társadalom fedőnevű birodalmi projektet szolgálják. Ez a közös nevező a sorosista, globálmarxista Guardian-nel is, aminek Ön, Ash, az egyik újságírója.”

Majd pedig számon kéri bejegyzésében, hogy a professzor nem ismeri a térségünket, nem beszél és nem olvas magyarul sem.

„Mégis visszatérően kritizálja Orbánt és Magyarországot. Sőt, külföldi beavatkozást követel a magyar belügyekbe. Annak az Európai Uniónak a zsarolását helyezi kilátásba, aminek Ön, a brexit óta nem polgára. Nézőpontja a szokásos.”

– írja.

Majd azzal zárul a poszt, hogy „Ön, Ash úr, egy jellegzetes oxbridge boy, akinek teljesítménye ugyan egyre szerényebb, elitizmusa és arca viszont egyre csak nő. Ajánlom olvasásra Ivan Krastev műveit, aki ismeri és érti is régiónkat. És ha nem is mindenben értek vele egyet, érvei mindig továbbgondolásra késztetnek.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató