2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Amikor a románok huszárosdit játszanának: így dobja le magáról a szőrőstalpút a lova - Videó

Elképesztő jelenetek a szomszédban...

A román nemzeti ünnep apropóján idén is katonai ceremóniákkal egybekötött ünnepségeket tartottak országszerte. Az ideális esetben tekintélyt parancsoló alkalmak az egyenruhás szervek felvonulásával azt az érzést erősítik az eseményeket figyelemmel kísérő állampolgárokban, hogy védve van a haza.

Csendőrök balfaszkodása:



Ehhez képest a román csendőrség kolozsvári felvonulása annyira kínosra sikeredett, hogy bocsánatkérésre kényszerült az országos vezetőség miatta, elismerve, hogy az méltatlan volt az ünnepséghez. Sőt, azt is írják a Mediafax szerint, hogy teljesen elfogadhatatlan a felkészületlenséget sugalló szereplés egy olyan komolyságot és ünnepélyességet megkövetelő eseményen, mint a nemzeti ünnep.

Szerencsére valaki a közönségből röviden megörökítette a kínos menetet, így ország-világ láthatja, hogyan égeti magát a kolozsvári csendőrség.

A csendőrség ezek után azt ígéri, ellenőrizni fogja, hogyan választották ki és készítették fel az egység tagjait.

 

A román nemzeti ünnepen rabolták ki Gyulafehérváron az AUR felvonulásáról tudósító újságírónőt

Ünnep ide vagy oda, egy becsületes tolvajnak munkaszüneti napon is meg kell dolgoznia a napi betevőért.

Nem mindenki került az emelkedett hangulat hatása alá december elsején Románia nemzeti ünnepe alkalmából, még az Erdély elszakítását kimondó 1918-as román nagygyűlés helyszínén, Gyulafehérváron sem: valaki például nemes egyszerűséggel az ünnepi alkalmat használta ki arra, hogy lopjon egy kiadósat.

Az áldozat pedig a România TV egyik újságírónője volt, aki éppen a munkáját végezte.

Mint elpanaszolta, éppen a szélsőséges Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) által szervezett, Az egyesülés menetének nevezett felvonulásról tudósított,

amelyen a járvány miatti korlátozásokra látványosan fittyet hányva mintegy kétezer, ipari mennyiségű román trikolórt cipelő személy vett részt.

Az újságírónő jókora hibát követett el: munka közben a hátán levő hátizsákban tartotta a pénztárcáját egy tömegrendezvényen.

Az elkövető pedig köszönte szépen: amíg a nő nem figyelt oda, kinyitotta a cipzárt, és kilopta a pénztárcát –

benne nem csupán pénzzel, hanem az újságírónő összes iratával és bankkártyájával.

(Képünkön egyébként a tudósító látható, amint éppen interjút készít a menetet szervező George Simionnal, az AUR társelnökével. Mint ahogy az is megfigyelhető, hogy a szorosan egymás mellett tömörülő, és a rajongott Vezérre figyelő emberek között nem lehetett nehéz dolga a tolvajnak).

Persze feljelentést tett, a rendőrség pedig nyomozást indított az ismeretlen tolvaj ellen, aki így belerondított a román nép nagyszerűségét piedesztálra emelő nemzeti ünnep és a szélsőséges párt rendezvényének hangulatába.

Forrás: Főtér nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató