2022. január 23. - Rajmund, Zelma
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-2°

Budai Gyula feljelentést tett a kelenföldi városközpont ügyében

Most már jól látható az a jutalékos rendszerrel működő hálózat, amely a fővárosi ingatlanokat igyekszik értékesíteni – jelentette ki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő Kelenföldön tartott sajtótájékoztatóján. Szerinte Újbudán is e hálózat tagjai bukkannak fel, ugyanis a kerület DK-s vezetése és a főváros pályázat útján értékesíteni akarja a Kelenföld-városközpontban álló szolgáltatóházat.

Nem meglepő, hiszen a fővárosban is ez történik, több száz ingatlanra tették ki az „eladó” táblát

– jelentette ki Simicskó István országgyűlési képviselő december 2-án a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A KDNP-s politikus elmondta, hogy a kelenföldi szolgáltatóház felújítását már korábban kezdeményezték, arra valóban szükség volna, de az ingatlan értékesítése teljes mértékben ellenkezik a lakosság akaratával. A 150 ezres kerületből mintegy harmincezer ember vásárol, étkezik, intéz ügyeket rendszeresen abban a komplexumban, amely hetven boltot, szolgáltatóegységet foglal magába, és ahol a boltok, étkezdék, az állandó és a szombatonkénti „MDF-piac” mellett könyvtár, művelődési központ is található.

A Fidesz–KDNP-frakció kezdeményezte a képviselő-testületben, hogy az önkormányzat vonja vissza a pályázatot, de alulmaradt ezzel a véleménnyel. Ezért újra arra szólítjuk fel a DK-s vezetést, hogy vonja vissza azt

– mondta Simicskó István. A pályázatot a kerület írta ki, de mivel a területet 80 százalékban a főváros birtokolja, érintett az ügyben. Ráadásul, amint azt Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő elmondta, itt is ugyanazok a nevek kerülnek elő, mint a Városháza-ügyben.

Nagyon jól látszik, hogy a fővárosban egy hálózat működik, amelyben mindenkinek megvan a szerepe

– magyarázta.

A feladat az, hogy a budapesti ingatlanokat kiajánlják, értékesítsék. A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központnál van egy ügyintéző, aki információval látja el a hálózatot, amely jutalékos rendszerben értékesít. Ahol a szálak összefutnak, ugyanazok az emberek bukkannak elő, akikkel a Városháza értékesítésének ügyében is találkozhatunk. Úgy gondolom, Karácsony Gergelynek most már ki kellene állnia, és komolyan beszélni minderről – vélekedett az országgyűlési képviselő. Budai Gyula azt is elmondta, hogy számos bizonyíték van a birtokában a hálózattal kapcsolatban, a kelenföldi ingatlan ügyében pedig büntetőjogi feljelentést tett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató