2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Megrongálták a Bolyai téren felállított adventi koszorút Marosvásárhelyen

Ismeretlenek megrongálták a marosvásárhelyi Bolyai téren felállított óriási adventi koszorút csütörtökre virradóan. A közeli épületeken lévő kamerák rögzítették a történteket, a rendőrség nyomoz az ügyben. Még nem tudni, hogy

vallásellenesség, vagy magyarellenesség áll a háttérben.


 
Valószínűleg éjjel vagy a hajnali órákban történhetett az eset, ugyanis este még sértetlenül állt a koszorú, hajnalban már két gyertyája le volt törve – mondta érdeklődésünkre Szente Katalin, az adventi koszorút állító Marosvásárhelyért Egyesület elnöke, aki úgy fogalmazott, hogy „nem lehet tudni, ki és milyen szándékkal cselekedett”.
 
Az egyesület rendőrségi feljelentést tett, a helyszínelést követően pedig azonnal hozzálát az advent koszorú helyreállításához.
„Nagyon sajnáljuk a történteket, azt, hogy valakit, vagy valakiket zavart ez a koszorú, vagy ez a kezdeményezés” – mondta a Székelyhonnak az egyesület elnöke, azt is hozzátéve, hogy nagyon fontosnak tartják, hogy megmaradjon a küldetése az adventi koszorúnak, és azt szeretnék, ha folytatódna a hagyományteremtő céllal létrehozott kezdeményezés.
 
A tervek szerint vasárnap az unitárius egyház képviselőinek a jelenlétében gyújtják meg a második adventi gyertyát, a harmadikat pedig az evangélikus, majd a negyedik gyertyát a református egyház képviselőivel.
 
„Kezdeményezésünk minden marosvásárhelyi ember karácsonyváró készülődését kívánja segíteni és ettől a küldetésünktől a történtek nem tudnak eltántorítani. Arra szeretnénk felhívni a marosvásárhelyiek figyelmét, hogy az elkövetők szándékait nem ismerjük, feltételezésekre pedig nem szabad hagyatkoznunk. Bármilyen indíttatás vezérelte az elkövetőket, néhány ember provokációja nem jellemzi a marosvásárhelyieket – fogalmaznak az egyesület Facebook-oldalán, ahol arra biztatják az elkövetőket, hogy cselekedjenek valami jót is ebben az időszakban, tegyék szebbé valaki más karácsonyát.
 
Forrás: szekelyhon.ro

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató