2022. január 28. - Karola, Károly
EUR : 359.65
USD : 318.64
Időjárás ikon

Beköszöntött a tél, nyolc hókotró hibásodott meg az éjszakai műszakban Budapesten

Az FKF rendelkezésére álló téli célgépek száma az elmúlt 10 év során mintegy 20%-kal csökkent, ugyanakkor a flotta darabszáma, a főváros méreteihez képest, már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70% körüli. Talán Karácsony 500 milliós kampányából, futotta volna a gépparkot korszerűsíteni, de most ne akadjunk fent ezen.

Az egész országban, így Budapesten is havas tájra ébredhettünk ma reggelre. A fővárost vasárnap hajnali kettő óra körül érte el egy csapadékzóna és hidegfront, melynek következtében a pesti városrészben először havaseső, illetve hószállingózás volt, míg a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (II., III., XI., XII., kerületekben) havazni kezdett.

Az FKF munkatársai a nappali műszakban 73 téli munkagéppel jelenleg is dolgoznak az utak megtisztításán, síkosságmentesítésén, hogy biztosítsák - első lépésben - a közösségi közlekedés zavartalanságát, a balesetmentes közlekedés feltételeit.

A Társaság rendelkezésére álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan - az elmúlt 10 év során mintegy 20%-kal – csökkent, ugyanakkor a flotta darabszáma, a főváros méreteihez képest, már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70% körüli.

Beszédes statisztika, hogy az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből 8 sajnos meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben.

Az FKF ezúton kéri a lakosságot, hogy a jelentősebb hóesést követő napszakokban, aki teheti, a közösségi közlekedést részesítse előnyben saját gépjármű használata helyett. Nyomatékosan kérik a Budapesten gépjárművel közlekedőket, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő, lehetőleg téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak.

Az FKF egyúttal a Budapesten közlekedők közös felelősségérzetére is épít a nehéz időjárási körülmények között. Kérik, a gépjárművel közlekedők - különösen a szűkebb útszakaszokon - fokozottan figyeljenek oda a szabályos parkolásra, ugyanis az úttestre belógó járművek jelentősen nehezítik a munkavégzést; továbbá kérik, ha tehetik, a forgalomban engedjék előre a síkosságmentesítő járműveket.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató