2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elnyerte végleges formáját a Nemzeti Atlétikai Stadion

A létesítmény kivitelezése a ZÁÉV ZRT. és a Magyar Építő Zrt. konzorciumával jön létre.

Komoly mérföldkőhöz érkeztek a Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezési munkái: beemelték az utolsó, előszerelt acélszerkezeti elemet a 2023-as Atlétikai Világbajnokságra készülő létesítményen.

A kivitelező csapat 2021. július 12-én kezdte meg az acél tetőszerkezeti elemek beemelési munkálatait, az utolsó elemet pedig december 1-jén helyezték el.  A négy és fél hónapig tartó folyamat során ez átlagosan 10 elemet jelentett havonta.

A nagyszabású munkafolyamat részesei voltak a projekt vezetői is, akik a beemelés előtt aláírták az utolsó elemet.

A projekt fő kivitelezője a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium, építtetője pedig a Beruházási Ügynökségként eljáró BMSK Zrt. A projekt lebonyolító – műszaki ellenőre a Főber Zrt. – Óbuda-Újlak Zrt. konzorcium.

Egy darab tetőszerkezeti elem súlya 100 tonna

A szakemberek által beemelt gyémánt alakú acél elemből összesen 48 darab került a helyére, mely által a létesítmény elnyerte végleges formáját. A folyamat nemzetközi szinten is kiemelkedő technológiai megoldásokkal valósult meg.

A szerelési technológiának köszönhetően zavartalanul és gördülékenyen zajlott a tetőszerkezet kivitelezése, a többi munkafázissal párhuzamosan.

Minden elemet a helyszíni összeszerelést követően egy erre a feladatra használt, kifejezetten nagyméretű áruk szállítására alkalmas SPMT járművel juttattak el egy speciális lánctalpas daruhoz, amely segítségével kerültek végleges helyükre a tetőszerkezeti elemek.

Az acél és a kábeltető szerkezetért a KÉSZ Csoport felelt.

További képek ITT!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató