2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Hatalmas bejelentések Újpesten: Roderick Duchatelet elzavarják, visszajön a régi címerük

Szombaton hosszú idő után először rendeztek ismét szurkolói teremfoci-tornát a IV. kerületi fanatikusok. Az Újpest Család Kupának régebben is nagy hagyománya volt (Újpest Család Vándorkupa néven), amelyet tavaly szerettek volna újraéleszteni, azonban a koronavírus-járvány miatt a szervezők idénre halasztották az eseményt.

A 26 csapat részvételével lezajlott tornára nem csak Észak-Pestről, hanem az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is érkeztek lila-fehér drukkerek, hogy egy baráti hangulatú kupa keretében megmérettessenek egymással.

Az esemény egyik fő momentuma a legendák és a szurkolók közti gálameccs volt, amelyen pályára lépett többek között Zámbó Sándor, Jurácsik Mátyás, Jenei Sándor és Mészöly Géza is.

A gálameccset megelőzően azonban nagy bejelentésekre is sor került.

A tornát is szervező Újpest 1885 Szurkolói Klub már évek óta kutatja azt a trófeát, amelyet az Újpest még 1930-ban, Genfben hódított el az akkor legrangosabb európai klubtorna, a Bajnokok Tornája során – amely a mai Bajnokok Ligája elődjének is tekinthető. A serleg azonban az 1990-es években eltűnt, és a kutatások nem hoztak eredményt, így a szurkolói klub úgy döntött, Szilágyi Erzsébet ötvösművésszel elkészíttetik a trófea pontos mását. Az erről szóló megállapodást a drukkerek előtt írták alá szombaton, a munka pedig megközelítőleg egy évet vesz majd igénybe.

A másik nagy bejelentést Móring József Attila országgyűlési képviselő tette meg, s ez hozta a legnagyobb ovációt a csarnokban. A képviselő elmondta, sokan, régóta dolgoznak már azért, hogy az Újpest tradícionális címere visszatérjen, s a klub új kezekbe kerüljön. Móring József azt is megosztotta a szurkolókkal, hogy ez már belátható közelségben van, napokon belül még ennél is nagyobb bejelentésekre kerülhet sor, ugyanis legközelebb pénteken tárgyal majd az új tulajdonosi kör Roderick Duchatelettel, amely során reményei szerint pontot tesznek az ügy végére. Rövid szónoklatában Móring József a belgáról konzekvensen, mint távozó tulajdonosról beszélt.

 

Forrás: goal.com

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató