2022. január 23. - Rajmund, Zelma
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-2°

Karl Marxszal nyomulnak a német szociáldemokraták Budapesten

A Friedrich-Ebert-Stiftungnak, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) alapítványának többek között Budapesten van irodája. Az itt dolgozóknak az a feladatuk, hogy terjesszék a „felsőbbrendű” baloldali és radikális baloldali eszméket az „elmaradott, mucsai” Keleten. Az utóbbi hónapokban főleg az LMBTQ-propaganda volt terítéken, de a közösségi oldalukon közzétett egyik fotó szerint már mindent reklámoznak a klímasztrájktól az előválasztásig - írja a Kontra.

„Egyre gyakrabban jelennek meg társadalomkritikus matricák különböző közterületeken, utcákon, épületeken, amely eszközzel kifejezetten sokszor élünk mi, fiatalok, amely egyszerre jelzi az összetartozást és a figyelemfelhívást” – dicsekedtek posztjukban.

Csakhogy elsőre ránézésre is feltűnő, hogy a matricarengetegben ott virít Karl Marx is. „Mondtam, igazam volt a kapitalizmussal kapcsolatban” – olvasható a felirat a német kommunista filozófus arcképe alatt.

A matricagyűjteményből nem maradhatott ki Jámbor András mozgalma sem, aminek a neve Szikra. Esetleg, ha valaki nem tudná: ugyanígy hívták a Lenin által alapított kommunista propagandalapot is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató