2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Könnygázzal és vízágyúval kellett oszlatni a tüntetőket Brüsszelben

A rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatta a járványügyi korlátozások ellen tüntetőket Brüsszelben, miután azok macskaköveket és tűzijátékokat kezdtek dobálni rájuk.

Nagyjából néhány ezer tüntető vonult békésen vasárnp a belga főváros központjában az Európai Unió intézményeinek székhelyéig, ahol a tüntetés véget ért. De aztán megjelent egy fekete kapucnis emberekből álló csoport, akik „szabadságot” skandálva dobálni kezdték a rendőröket.

A demonstrálók egy októberben meghozott járványügyi szabály ellen tiltakoztak, miszerint csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a bárokba és éttermekbe. A tüntetők azonban ezt diszkriminációnak tartják.

A Sputnik News helyi tudósítója szerint a belga rendőrség könnygázt és vízágyúkat vetett be azok ellen, akik az ország COVID-19 korlátozása elleni tiltakozás során megpróbáltak letérni az engedélyezett útvonalról - jelentette vasárnap a Sputnik News tudósítója.

Az összecsapások azután kezdődtek, hogy több tucat fiatal elszakadt a fő tüntetésről, és megpróbált áttörni a rendőrségi vonalon, kövekkel és tűzijátékkal dobálva a rendfenntartókat.

Közben a rendőrség bejelentette, hogy megkezdte az általuk "bajkeverőknek" nevezett személyek őrizetbe vételét.

Pénteken a belga kormány ismét szigorította a korlátozásokat a negyedik COVID-19 hullám közepette. A 6 éves kortól kezdődően elrendelték, hogy beltéren arcmaszkot kell viselniük, az iskolák pedig a szokásosnál korábban bezárnak a karácsonyi ünnepekre.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató