2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor levélben buzdítja a külhoni magyarokat szavazásra

Nem kérdés, hogy melyik listára húzzák majd az x-et, nagyon helyesen.

Levelet ír Orbán Viktor miniszterelnök a határon túli magyaroknak, hogy vegyenek részt a jövő évi országgyűlési választáson - írta Facebook-oldalán Dömötör Csaba államtitkár.

Egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra
 
- írja majd Orbán annak a több mint egy millió embernek, aki felvette a magyar állampolgárságot is, így listára szavazhat a parlamenti választáson.

 

2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában. A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több, mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot.

A külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket.
A miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz. Arra kéri őket, hogy jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson. A kormányfő levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges. Levelében a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra.

A miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik.
Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató