2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Volner János: 2004 december 5. – A „lelki Trianon” napja

Ezen a napon volt a népszavazás, mely eredményessége esetén lehetővé tette volna a magyar állampolgárság felvételét a külhoni magyarság számára. A népszavazás végül –kellő részvétel híján – eredménytelenül zárult. Erre a nemzeti minimumokban gondolkozó emberek a „lelki Trianon” napjaként tekintenek.

A nemzetellenes baloldal már akkor is pocsékságban felülmúlhatatlan kampányt folytatott, „23 millió román” Magyarországra érkezésével riogatott.

Szomorú, hogy sokaknak a mai magyar politikai élet legnagyobb problémáját a határon túli magyarok szavazati joga jelenti. „Ne szavazzanak a románok.” –halljuk vagy olvassuk tőlük ma is sokszor.

Mondják ezt úgy, hogy a határon túli magyarok által leadott szavazatok 1 (!) vagy 2(!) listás helyről döntenek a magyar országgyűlésben.

Milyen érdekes, hogy a „23 millió románozó” baloldali barátaink már nem ilyen érzékenyek akkor, amikor ázsiai és afrikai illegális bevándorlók özönlik el Európát, sőt nyugati kollégáik „Wilkommens! – Légy üdvözölve!” táblákkal rohannak eléjük.

A Volner Párt értékalapú, nemzetben gondolkodó politikai közösségként hiszi, hogy megmaradásunk záloga csak az összetartó, magyar identitását, nyelvi és kulturális kincseit öntudatosan őrző magyarság lehet, határon innen és határon túl!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató