2022. január 23. - Rajmund, Zelma
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-2°

Csokis-Cake: Frankenstein-frakciót próbált összerakni Orbán Viktor

Varsóban volt Orbán Viktor, a szélsőjobboldali Frankenstein-frakciót próbálta összerakni – kezdte Kocsis-Cake Olivio a napirend előtti felszólalások sorát. A Párbeszéd képviselője szerint ezek rasszista, idegengyűlölő pártok. A politikus Párbeszéd ügynöke úgy látja, hogy sikerült összegyűjteni Európa leggonoszabb pártjait. Kocsis-Cake Olivio arról is beszélt, hogy magyarellenes pártok vannak köztük, és inkább olyanokkal kell együttműködni, akik építeni akarják az Európai Uniót, nem lerombolni azt.

A videón 4:25-tól:Dömötör Csaba államtitkár szerint ez nem kormányzati hatáskört érint, de olyan politikai erők találkoztak, akik a bevándorlás helyett a családokat helyezik politikájuk középpontjába. A kormánypárti politikus ezután megemlítette többek között Karácsony Gergely hiányos nyelvtudását.

Az önök külpolitikai hagyománya, hogy igazodnak a külső elvárásokhoz

– hangsúlyozta Dömötör Csaba, arra is emlékeztetve, hogy 2004-ben magyarok ellen kampányoltak a baloldali pártok. Az államtitkár Bige Lászlót és Márki-Zay Pétert is megemlítette hozzászólásában, érzéketlennek nevezve a miniszterelnök-jelölt rezsicsökkentésre és migrációra vonatkozó szavait.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató