2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Donáth: Orbán Viktor 10 év alatt gyakorlatilag a teljes magyar szabad médiát elfoglalta

A hazaáruló Momentum újdonsült elnöke beindult a Facebookon.

„A szabad média a demokrácia alapja: mai, információval teli világunkban senkitől nem elvárható, hogy mindig, mindenről közvetlen tapasztalata, információja legyen, információk nélkül viszont nem lehet jó döntéseket hozni. Ezért nagyon fontos a szabad média: ők azok, akik utánajárnak dolgoknak, kiemelik, ami fontos, megszólaltatják a feleket, és így már emészthető mennyiségű információt kell feldolgoznia a választópolgároknak.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor 10 év alatt gyakorlatilag a teljes magyar szabad médiát elfoglalta: hírportálok szerkesztőit cserélte pártkatonákra, strómanja felvásárolta az összes megyei lapot, majd az egészet beterelte egy kamualapítvány, a KESMA alá.

Erre végre az Európai Unióban is felfigyelte: az Európai Bizottság sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közös, EU-s médiaszabályozás jön, mert a Magyarországon kiépült propagandagép már nemcsak az ország lakóinak életét keseríti meg a gyűlöletkeltő cikkeivel és lejáratásaival, hanem az unió egységét is veszélyezteti a – időnként akár orosz propagandistáktól átvett – hazugságokkal.

Úgy tűnik, végre az EU-ban is megértették: a propagandagép nem média.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató